Formacions APEVC

Curs online ‘Fongs xilòfags en arbres urbans’

METODOLOGIA Formació on-line de 8 hores de durada. S’alternarà la part teòrica (2 primeres sessions); amb una de resolución i consultes on-line (3ª sessió). El curs serà en castellà. PROGRAMA Part 1. Aspectes fonamentals Introducció a l’ecologia dels fongs descomponedors Conceptes bàsics de fitopatologia La colonització de la fusta. Estratègies de colonització de la fusta…

Més informació

Control biològic per conservació: possible aplicació en espais verds?

Jornada tècnica Mollet del Vallès, divendres 24 de març El control biològic per conservació consisteix en la modificació de l’entorn al voltant de  plantes susceptibles a plagues amb la finalitat d’afavorir l’efectivitat dels seus enemics naturals esperant que aquests en redueixin els seus efectes. Aquest tipus de control biològic ja s’està utilitzant en l’horticultura i…

Més informació

Curs de Qgis bàsic i Qgis avançat

Curs bàsic de QGIS Aprendràs a treballar amb capes compatibles amb el QGIS, crear composicions, fer anàlisi espacial i editar capes. Curs pràctic de QGIS enfocat a gestionar els espais verds urbans Aprendràs a gestionar les capes que formen part del verd urbà, arbres, gespes, arbustives, etc. Docent: Carlos López Quintanilla Dates curs bàsic: 13,…

Més informació

Noves plagues per a la GIP en espais verds. Ampliem el seu coneixement.

Els espais verds compten amb una gran diversitat d’espècies d’arbres i arbusts, moltes de les quals es veuen afectades per plagues i malalties. En general hi ha pocs estudis que aprofundeixin en aquestes plagues i malalties, excepte quan no són específiques del nostre àmbit. En aquesta jornada hem convidat a experts que les han estudiat…

Més informació

[INSCRIPCIONS TANCADES] CURS ONLINE: Biodiversitat urbana. La ciutat com ecosistema.

Us presentem aquest nou curs enfocat a totes aquelles persones que gestionen el verd urbà des de diferents àmbits i que volen incrementar la biodiversitat urbana dels seus municipis. PROGRAMA Dimarts 30 nov. Ocells. Jordi Baucells. Biodiversitat.cat Dijous 2 des. Amfibis i rèptils. Josep Melero. Membre de la Societat Catalana d’Herpetologia Dijous 9 des. Els…

Més informació

Jornades PATT del Grup GIP

Com adaptar la gestió de plagues del verd urbà al canvi climàtic?

El canvi climàtic està afectant i afectarà encara més a la susceptibilitat del verd urbà a plagues i malalties. Aquest verd urbà haurà de fer front a noves condicions ambientals que en molts casos els són desfavorables i que a més, aquestes noves condicions poden afavorir tant a les plagues i les malalties autòctones com a les exòtiques que puguin arribar. Aquesta jornada pretén aprofundir en les afectacions i les conseqüències del canvi climàtic al verd urbà, gràcies a experts en el camp de l’arboricultura, l’entomologia i la fitopatología. Vindran reptes importants en la gestió GIP del verd urbà, hem d’estar preparats!

Obrir vídeo al Youtube

Control biològic per conservació: possible aplicació en espais verds?

El control biològic per conservació consisteix en la modificació de l’entorn al voltant de plantes susceptibles a plagues amb la finalitat d’afavorir l’efectivitat dels seus enemics naturals esperant que aquests en redueixin els seus efectes. Aquest tipus de control biològic ja s’està utilitzant en l’horticultura i fructicultura del nostre país però és força desconegut en l’àmbit dels espais verds urbans. La jornada pretén donar a conèixer als gestors d’aquests espais algunes de les tècniques que s’utilitzen actualment en el sector agrícola, com la plantació de marges florals o la instal·lació de caixes niu o de refugi d’insectívors i obrir un debat sobre la possibilitat d’implantar-les en aquest àmbit.

Obrir vídeo al Youtube

Noves plagues per a la GIP en espais verds. Ampliem el seu coneixement.

Des del grup GIP hem preparat la jornada PATT: Noves plagues per a la GIP en espais verds. Ampliem el seu coneixement. Els ponències que s’exposaran són:

• El pugó del tuliper de Virginia (Illinoia liriodendri). Ponent: Sr. Xavier Pons. Entomòleg. Professor Universitat de Lleida (UdL)

• Escarabat vespa barrinador de la morera (Xylotrechus chinensis). Ponent Sr. Victor Sarto. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA), Servei de Sanitat Vegetal, DACC.

• Els fitoplasmes. Ponent: Sra. Ester Torres. Fitopatòloga.

• Xylosandrus compactus. Nova plaga a Catalunya. Ponent: Sr. Jordi Mateu. Cap de Secció de Prevenció i Lluita Fitopatològica Servei de Sanitat Vegetal, DACC.

També es parla sobre la nova edició del Llibre Blanc sobre control de plagues en espais verds promogut pel departament de sanitat vegetal i en el que l’APEVC ha col·laborat activament. Primerament, es fà una presentació per part d’un representant del servei de sanitat vegetal i després en Jordi Senmartí, membre del grup GIP de l’APEVC, dona el punt de vista del llibre des de la visió dels assessor@s GIP.

Obrir vídeo al Youtube

Altres entitats

4a edició del Postgrau en Arboricultura Urbana per la Universitat de Girona

POSPOSAT FINS AL SETEMBRE DEL 2024 Aquesta formació neix per satisfer la demanda dels professionals de l’arboricultura per tal d’entendre i gestionar de manera sostenible l’arbrat urbà de les nostres ciutats i pobles. En els últims anys l’arboricultura urbana ha tingut un desenvolupament mot ràpid, passant en poc temps, d’una gestió poc específica en relació…

Més informació

Curs de formació específica: Jardines Históricos y Singulares

Curs de Formació Específica Objectius Capacitar en la planificació, gestió, manteniment i restauració de jardins històrics i  singulars, tant pel que fa a elements vegetals com a un altre tipus de elements  compositius del paisatge. Capacitar en la gestió administrativa de empreses de serveis en manteniment i restauració de jardins històrics i singulars. Capacitar a…

Més informació

Normativa actualitzada per a àrees i elements de joc infantil i gimnàstics inspecció i manteniment

El present curs teòric-pràctic fa èmfasi en els NOUS requisits més importants que les normes recullen, amb l’objectiu de garantir la seguretat de les àrees de jocs infantils i de gimnàstica i millorar el coneixement del personal tècnic de les Administracions en matèria de jocs i àrees infantils/Biosaludables. Curs de 12h teòric-pràctic presencial David Busquiel,…

Més informació

Acord amb la UPM

L’APEVC i la Universitdad Politécnica de Madrid (UPM) han signat un conveni de col·laboració per beneficiar-se de descomptes mutuament. Gràcies a aquest conveni els socis de l’APEVC podran gaudir de descomptes a les formacions que ofereix la UPM i que podeu consultar a la seva Oferta formativa: Oferta formativa

Més informació

Conèixer i afavorir els ocells dels parcs, jardins i horts periurbans

Jornada tècnica en línia – Dijous 20 de maig de 2021 L’objectiu d’aquesta jornada és introduir a jardiners, gestors d’espais verds i horticultors  en el coneixement dels ocells de la mà d’un ornitòleg amb una llarga trajectòria i amplis coneixements. Parlarem de com afavorir la presència i nidificació de l’avifauna i perquè cal valorar-los com…

Més informació

4a Jornada col·loqui-debat online: Disseny d’àrees de joc per a tothom

DATA 20 de maig a les 18h CONFERÈNCIES Accesibilidad e inclusión en entornos de juego. Plan del juego en el espacio público de Barcelona. Guillermo Hurtado Romero. Tècnic en accessibilitat. Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, Ajuntament de Barcelona Criterios para el diseño y construcción del parque inclusivo El Laurel, Puerto de la Cruz, Santa…

Més informació

2ª Jornada col·loqui-debat online: Com comunicar la gestió de l’espai públic urbà

DATA 18 de març a les 18h CONFERÈNCIES ¿Cómo comunicar la gestión ecológica? Algunas experiencias en Francia. Aurore Micand. Chargée d’études Paysage – Projets de diffusion. Plante & Cité Un altre repte en la gestió del verd urbà: comunicar. Carles Garcia. Ajuntament de Malgrat de Mar Cornellà Natura, comunicar la renaturalització de la ciutat. Maria…

Més informació

1ª Jornada col·loqui-debat online: Arbrat urbà, nous canvis, nous reptes.

Encetem el Cicle de Conferències de l’APEVC 2021 amb aquesta jornada col·loqui-debat en línia sobre els canvis i reptes en l’arbrat urbà. Quan: Dijous 18 de febrer Hora: 18h Aforament límit: 100 Convidats: Albert Castejón. Ajuntament de Sabadell Àlex March. Ajuntament de Mollet del Vallès Meritxell Fibla. Gremi de viveristes de Tarragona Presenta: Joan Gual…

Més informació

Seguretat i nous requisits normatius dels jocs intantils i elements de gimnàstica

SEMINARI GRATUÏT ONLINE L’APEVC ofereix aquest seminari online d’actualització de les normes vigents de seguretat als parcs infantils i elements de gimnàstica. Repassarem les principals normes i nous requisits. Data: 18 de maig Horari: 16h a 18h Imparteix: David Busquiel Deltell, tècnic de Ases XXI Places limitades: 100 PROGRAMA Reial Decret 1801: 2003 de Seguretat…

Més informació