Els grups de treball apleguen professionals amb interessos comuns.

La tasca de reflexió, organització d’activitats, visites, jornades i de producció de materials és una de les activitats més significatives de l’Associació, i permet anar articulant espais d’intercanvi professional i de coneixement. Eventualment, la seva tasca es dóna a conèixer a través de les nostres activitats de formació, de les visites i a través de les publicacions.
Els grups de treball disposen d’espai per reunir-se al nostre local. També disposen de material informàtic per a la gestió de les seves tasques, així com un espai exclusiu a la web.

Grups de treball actuals

Gestió Integrada de Plagues (GIP)

La gestió de les plagues dels arbres i dels espais verds està experimentant canvis profunds a tota Europa. Per uns, és el degoteig de restriccions en l’ús dels sistemes tradicionals, per altres és una major consciència mediambiental, però tots plegats ens n’adonem que hem de canviar el nostre enfoc en aquest àmbit…però sovint ens preguntem: com?

Quan comencem a treballar amb sistemes de Gestió Integrada de Plagues ens n’adonem que no existeixen solucions úniques i universals, sinó que cal ‘integrar’ molts més aspectes: des d’un seguiment més precís de les plagues, fins a una major implicació de la ciutadania, entre d’altres. Tanmateix, molts d’aquests aspectes encara els coneixem ben poc perquè mai ens havia fet falta. Què en sabem de la fertilitat del sòl, de la fauna auxiliar o de les plantes mel·líferes?

El grup de gestió integrada de plagues (GIP) de l’APEVC neix després de detectar la necessitat de crear un lloc comú de debat i estudi de tots aquests aspectes. El projecte vol donar suport al col·lectiu, buscant la interacció entre els socis i professionals dels espais verds, les diferents entitats, les administracions i els altres actors dels espais verds.

El grup de treball està format per assessors en GIP que treballen en l’entorn dels espais verds i per gestors d’espais públics que volen ajudar al col·lectiu, a cobrir aquestes necessitats. Des del grup GIP ens hem pres aquest projecte amb molta il·lusió i amb moltes ganes que sigui útil per la millora de la qualitat dels espais verds.

Per poder contactar amb nosaltres per qualsevol qüestió o inquietud, el nostre correu electrònic és: gip@apevc.cat

Comissió de les Normes Tecnològiques de Jardineria (NTJ's)

Les normes tecnològiques del sector de la jardineria i el paisatgisme és la normativa tècnica de referència del sector dels espais verds, la jardineria i el paisatgisme des de 1993.

Des de finals de 2010, l’APEVC ha passat a ser una de les 4 entitats principals que gestionen la seva edició, publicació i gestió.

Des d’aquesta pàgina pots connectar a la de les NTJ, on pots trobar tota la informació actualitzada sobre les NTJ, com adquirir-les, així com sobre altres serveis, articles, enllaços, notícies d’esdeveniments, etc., de referència dins del sector dels espais verds, la jardineria i el paisatgisme.

https://www.ntjdejardineria.org/familia/ntj-en-catala/

Grup de visites tècniques

Aquest grup l’hem iniciat amb la intenció de promoure el coneixement i la relació entre tots aquells que vulgueu ser-hi i compartir. Compartir espai i conviure d’una forma més directa, personal i envoltats de jardins, natura… o pot ser, perquè no, d’altres coses. Voldríem participar en un espai de trobada diferent, distès i alhora tècnic i engrescador.

El repte que ens hem proposat és molt exigent i també ho voldríem ser amb el medi ambient. Sortides el màxim de sostenibles i respectuoses que promoguin el transport col·lectiu i/o públic… I, per tal d’adaptar-nos als nous temps, també trobades on-line on puguem compartir experiències, projectes, bons o mals resultats…

Ens acompanyeu ?

Si voleu formar-ne part, proposar o comentar qualsevol qüestió, poseu-vos en contacte amb nosaltres a: visittecnic@apevc.cat

Vols participar?

Per participar-hi cal contactar directament amb el grup en el qual s’estigui interessat
o comunicar-ho a través del correu electrònic: correu@apevc.org