23È CONGRÉS DE L’APEVC

Girona, 16, 17 i 18 de novembre 2023

El bosc urbà: reptes i oportunitats d’un nou hàbitat

Edicions anteriors

22è Congrés APEVC - Mollerussa

Aquest nou congrés de l’APEVC vol ser un punt de trobada per reflexionar sobre la transformació de la infraestructura verda en pobles i ciutats.

Veure les ponències

21è Congrés APEVC - Vic 2019

Coincidint amb el 25è aniversari de l’APEVC, el congrés va oferir l’oportunitat de reflexionar sobre l’evolució de la gestió dels espais verds.

Veure les ponències

20è Congrés APEVC - Roses 2018

20è Congrés APEVC - Roses 2018

En el 20è Congrés de l’APEVC, de la mà de reconeguts experts, es van tractar aspectes clau per configurar i consolidar el verd necessari en pobles i ciutats.

Veure les ponències

19è Congrés APEVC - Amposta 2016

19è Congrés APEVC - Amposta 2016

L’adaptació dels espais verdsals canvis climàtics, tècnics i socials. La nova realitat social, tècnica i especialment climàtica que estem vivint condiciona la presa de decisions, convertint-se en un repte continu per a la gestió i adaptació dels espais verds i els seus elements a aquests nous paradigmes.

Veure les ponències

19è Congrés APEVC - Lleida 2015

18è Congrés APEVC - Lleida 2017

Els arbres configuren l’estructura de l’espai verd, en són el seu esquelet i una part fonamental dela infraestructura que vertebra l’espai urbà. Ens aporten nombrosos beneficis, però la convivència dels arbres amb la resta d’elements de l’estructura urbana no sempre és fàcil.

Veure les ponències

17è Congrés APEVC - Olot 2013

17è Congrés APEVC - Olot 2013

Els espais verds no estan al marge dels canvis econòmics i socials que estem vivint. Les retallades pressupostàries, la pressió social o l’escassetat de recursos fa que els espais verds s’hagi de continuar repensant.

Eficiència, participació ciutadana, integració, biodiversitat, conectivitat, jardins productius, sostenibilitat, ciutats intel·ligents, verd estructural,….són conceptes que ja no es poden deixar de banda.

Veure les ponències

16è Congrés APEVC - 2012

16è Congrés APEVC - 2012

“en el llindar de la jardineria. els espais verds en condicions extremes”, En els darrers temps, una part de la feina que hem desenvolupat els professionals dels espais verds, s’ha emplaçat en indrets i entorns amb limitacions i condicionants físics extrems. En aquests espais, la gestió del verd ha estat tècnicament molt exigent, tant per a la seva implantació com pel seu manteniment, fet que ens ha situat gairebé en el llindar de la jardineria.

Veure les ponències

15è Congrés APEVC - 2010

15è Congrés APEVC - 2010

En el dia a dia de la feina dels professionals dels espais verds, sovint ens centrem solament en un punt de vista: el tècnic.

De tant en tant, és bo aturar-nos i mirar al nostre voltant, mirar-nos a nosaltres mateixos i que ens mirin els altres. Ens enriqueix , la mirada cap als espais verds d’altres professionals que treballen en el mateix àmbit que nosaltres.

És per això que esn interessa aquesta visió diferent, que d’una manera o altre té incidència en els espais verds: mirada política, mirada urbanística, mirada social, mirada ecològica….

12è Congrés APEVC - 2006

12è Congrés APEVC - 2006

En la creació i conservació dels espais verds, caracteritzats per la presència d’un element tant dinàmic com la vegetació, sempre cal tenir presents els factors climàtics i edàfics, la seva funció i la pressió d’ús que rebrà. Hi ha però, un factor de difícil control i planificació que inevitablement condiciona el seu estat final: EL TEMPS.

11è Congrés APEVC - 2005

11è Congrés APEVC - Berga 2005

Sota el títol ‘De la gran a la petita escala’, es vol tractar diferents àmbits en els quals els professionals dels espais verds hi intervenen. Des de les grans actuacions territorials, fins a una escala molt més petita, concreta i puntual.

10è Congrés APEVC - 2004

10è Congrés APEVC - Peralada 2004

Quan es parla de jardineria mediterrània, el concepte de ‘sostenible’ hi és de forma inherent. En el 10è Congrés s’aborda aquesta temàtica de manera més explícita, i plantejant dos conceptes que poden anar de la mà: sostenible i diversitat.

Vols participar a l'associació?

Portem més de 20 anys i seguim treballant vers els objectius de l’associació, però per aconseguir-ho necessitem de la teva participació. Existeixen múltiples opcions de participació amb major o menor grau d’implicació o dedicació. Clicka aquí per conèixer les diferents opcions.