El 9 de desembre es va presentar per part de L’Observatori del Patrimoni Natural i la Biodiversitat de Catalunya l’informe de l’estat de la biodiversitat a Catalunya 2020.
Les dades d’aquest informe són desoladores mostrant una davallada general de la Biodiversitat. Entre el 2002 i el 2019 les dades dels programes de seguiment d’espècies de fauna vertebrada i invertebrada mostren una davallada general del nombre d’individus comptabilitzats mitjana del 25%. Essent d’un 54% en els ambients d’aigües continentals i d’un 43% pel invertebrats. L’informe apunta que la causa de fons d’aquesta pèrdua de biodiversitat és un model socioeconòmic que intensifica l’obtenció de recursos en determinades àrees i n’abandona d’altres que havien estat utilitzades de manera més sostenible. Els canvis en els usos del sòl són la principal causa directa de pèrdua de biodiversitat, tot i que el canvi climàtic i l’arribada d’espècies exòtiques invasores tenen un impacte cada cop més gran.
Des del Grup GIP us animem a llegir-lo i a reflexionar sobre com podem actuar de manera individual per poder frenar aquesta pèrdua de biodiversitat global.
L’acte està penjat al youtube: https://www.youtube.com/watch?v=I3gPZLRg1ho