El passat de setembre Plante & Cité va fer la seva assemblea anual que, aquest any degut a la pandèmia, va ser virtual. El grup GIP en va formar part. A l’acte es van presentar els comptes de l’associació i també les activitats que es van dur a terme durant l’any 2019. Aquí uns en fem un breu resum:
L’any passat l’associació va treballar en 22 programes d’estudis, entre ells:
- Gestió de cobertes vegetals: síntesis de l’observatori de diferents sistemes de gestió
- Integració del vegetal I dels espais verds en la planificació urbana.
- Participació al projecte Nature4Cities (nature4cities-platform.eu)
Els projectes es van divulgar en 5 jornades tècniques (435 participants) , 13 webinars amb una participació en directe de 690 persones (disponibles a la web de l’organització) i varis tallers a diferents regions del país.
A continuació es va passar a exposar el programa d’estudis del 2020. Aquest any Plante et Cité ha treballat en 23 programes que s’han divulgat per diferents mitjans. Entre les actuacions portades a terme destaquem:
- una guia de ‘Zero-fito en els terrenys d’esports’
- un recull d’iniciatives sobre les pràctiques de gestió de manteniment favorables als ocells i pol·linitzadors
- varis projectes en preparació sobre la construcció de sòls fèrtils i els serveis ecosistèmics aportats pels sòls urbans.
Durant el primer semestre de l’any s’han realitzat 11 webinars amb una participació global de 1.900 persones. Els projectes s’han focalitzat en 4 grans temes:
- Espais verds i salut. Els resultats dels estudis s’han explicat en 5 webinars (juliol-20 gener-21)
- El segell ‘EcoJardin’ Aquest segell, promogut per l’associació i altres organismes, destaca els municipis i empreses que gestionen els seus espais verds amb criteris de sostenibilitat i a favor de la biodiversitat. El 2019 es van auditar amb aquest segell 128 espais i aquest any han estat 532. Al gener es va organitzar una jornada, amb la participació de 170 persones, en les que es van exposar alguns dels projectes premiats. A més s’ha fet difusió de la gestió ecològica entre els ciutadans creant dues noves eines: Una exposició itinerant a partir de setembre del 2020 sota el títol « Parcs i jardins amb gestió ecològica » i 7 vídeos per reforçar les idees bàsiques sobre la gestió ecològica els espais verds
- La creació del ‘Barème de l’arbre’. Aquest projecte neix per donar un valor econòmic als arbres per tal de protegir-los de manera preventiva i també per quantificar el dany un cop patit gràcies al ‘Barem d’avaluació de danys’. S’ha creat aquesta nova eina accessible via : www.baremedelarbre.fr
- L’aplicació ‘Floriscope’: Aquesta aplicació posa a disposició dels gestors del verd la oferta dels viveristes francesos en temps real. Té una base de dades de 184.000 plantes amb 47.000 fotos i aquest any va ser utilitzada per 35.000 persones, amb un increment de 13.000 nous usuaris aquest any i una mitjana de 1.800 visites/mes. Hi col·laboren 67 viveristes.